civil/fikszrádió/hki közös jelenlét, sziget fesztiál, 2003


az idei közös helyszín, a két, azonos frekvenciát (fm98.0) használó rádió, a civil, és a fiksz rádió, valamint a horizontkutató intézet törékeny programja, a zene, a kísérleti elektronikus live actek, felolvasások, és egyéb tervezett események a sziget fesztivál masszájában nagyjából összeomlottak.

az elsõ éjszaka után kiderült, hogy a fesztivál által számunkra biztosított helyszín nem megfelelõ az éjszakák lebonyolításához.

a harmadik naptól kezdõdõen - kompromisszumos megoldásként - a fesztivál végéig, éjjel tiezenegy, és két óra között, csupán minimális hangerõkibocsátás mellett szólhattunk. az elõzetes elképzelések szerint a meghívott vendégek zenei megnyilvánulásai, live-actjei adásba kerültek volna a 98.0 frekvencián, a fiksz rádió mûsoridejében, éjszaka tizenegy órától, hajnali hatig. a felmerült problémák miatt azonban a fesztivál második éjszakája után úgy döntöttünk, hogy lemondjuk az általunk meghívott fellépõk nagy részét, a mûvészetüket elhozó vendégek fennmaradó részét pedig - az említett okok miatt - jelentõsen determinálnunk kellett decibellek tekintetében. itt és most szeretnénk elnézést kérni a történtek miatt, és reméljük, hogy a problémák ellenére a jövõben képesek leszünk majd újra együtt élni, kialakítani a megingott szimbiózist. a továbbiakban is számítunk rátok, és próbálunk lehetõséget, teret teremteni számotokra a hki, illetve a fiksz rádiós partykon, rendezvényeken.

kozmi - fiksz rádió 98.0 / hki

Vissza